Home Made

Aeropress
Aeropress
Cantitate Folosim 18 g de cafea măcinată cu 250 ml apă. Granulație Măcinătura trebuie să fie medie spre grosieră. Temperatura Temperatura apei în intervalul de 93–97 de grade Celsius. Proces... Read more...
Mokapot
Mokapot
Cantitate Așezăm cafeaua în sita din interior și ne oprim atunci când aceasta e plină, fără să presăm, doar distribuim cafeaua uniform pe toată aria sitei. Dacă presăm cafeaua, apa... Read more...
Drip coffee (V60, Kalita, Chemex)
Drip coffee (V60, Kalita, Chemex)
Temperatura Plaja de explorat pentru temperatura apei este cuprinsă între 85 și 95 de grade Celsius. Cu cât cafeaua e mai recent prăjită, folosim o temperatură mai mare. Cu cât... Read more...
Filtru automat
Filtru automat
Granulație Granulația pentru cafeaua măcinată trebuie să fie medie spre mare, la fel ca și la V60 (putem transmite unui barista să ne macine cafeaua pentru V60). Cantitate Se recomandă... Read more...
Espressor cu sită presurizată
Espressor cu sită presurizată
  În acest caz trebuie să ne asigurăm că avem acest tip de sită prin scoaterea sitei din portafiltru și verificăm dacă pe partea inferioară are un singur orificiu sau... Read more...
Ibric
Ibric
Granulație Folosim cea mai fină măcinătură posibilă pentru această modalitate de extracție. Cantitate Pentru o porție folosim 7 g de cafea cu 100 ml de apă, pentru două porții folosim... Read more...
Espressor full automat
Espressor full automat
Cantitate Cantitatea extracției sau cantitatea de espresso trebuie să fie setată pe minim (“espresso scurt”), astfel încât să avem o rație de 1 la 2 deoarece astfel espresso-ul o să... Read more...